28 oktober 2021

Welke documenten zijn nodig bij een verkoop?

Welke documenten zijn nodig bij een verkoop? - Portus Nieuwpoort

Welke attesten/documenten zijn verplicht bij de verkoop van uw eigendom? Wij sommen ze graag voor u op:

  1. Stedenbouwkundig uittreksel: Deze bestaat uit 3 delen, namelijk het plannenregister, vergunningsregister en de zaken die al in de vroegere versie v/h inlichtingenformulier zaten, maar die niet zijn opgenomen in de twee voorafgaande registers. Deze zaken dienen opgenomen te worden in de compromis. Dit uittreksel mag niet ouder zijn dan 1 jaar.
  2. Bodemattest: Het attest geeft als doel de koper te beschermen. Het geeft informatie over het bodemonderzoek, met name of het gaat over verontreinigde grond en of er risicoactiviteiten werden op uitgeoefend. Deze informatie wordt opgevraagd via OVAM.
  3. KEI: Keuring Elektrische Installatie is verplicht sinds 1 juli 2018 en is ten laste van de verkoper.
  4. EPC: Het energieprestatiecertificaat informeert de koper over de energiezuinigheid van de woning. Het geeft de koper ook een beeld wat de eventuele kosten zijn indien er gebreken aanwezig zijn. Dit certificaat is 10 jaar geldig na de uitvoering ervan. 
  5. PID: Postinterventiedossier bevat heel wat documenten die nuttig kunnen zijn bij latere werkzaamheden. Het informeert de nieuwe eigenaar en bij nieuwe werken, de aannemer/architect, over de structurele opbouw en de gebruikte materialen in de woning. 
  6. Kadaster: In het uittreksel van het kadaster staan alle gegevens over de eigenaar en de aard van het pand. Ook het perceelnummer en -oppervlakte, het bouwjaar en het kadastraal inkomen vind je hier terug.

Wenst u graag advies of ondersteuning? Spring gerust even binnen in één van onze kantoren te Nieuwpoort.