24 september 2021

Waarom toch beter samenwerken met een immokantoor?

Waarom toch beter samenwerken met een immokantoor? - Portus Nieuwpoort

Heel wat mensen zijn er nog steeds van overtuigd dat ze beter hun woning zelf verkopen, zonder enige tussenkomst van een makelaar. Dit voornamelijk om het commissieloon uit te sparen. Echter kunnen wij, als vastgoedmakelaar, u net heel wat geld opbrengen, door onze ervaring om uw woning op een professionele manier te verkopen. 

  1. Het begint reeds bij het uitvoeren van een correcte schatting. De prijsbepaling is namelijk cruciaal! Uw vastgoedmakelaar voorziet een realistische schatting. U als eigenaar laat zich vaak leiden door de emotionele band met uw woning, waardoor de prijs vaak te hoog wordt geplaatst en er geen verkoop volgt. Anderzijds zijn heel wat mensen niet op de hoogte wat de waarde kan zijn van bijvoorbeeld dubbel glas, aantal slaapkamers/badkamers, tuin, ... waardoor de prijs dan weer te laag geplaatst wordt. Wij houden met heel wat factoren rekening zodat wij uw pand aan de beste prijs op de markt plaatsen.
  2. Potentiële kopers! Zelf uw woning op een website plaatsen met zelfgemaakte foto's is vandaag de dag helaas niet meer voldoende. Wij voorzien een professionele aanpak, dit aan de hand van professionele vastgoedfotografie, grote bereikbaarheid door verschillende websites, zichtbaarheid in de kantoren, on line media, gerichte mailing naar alle potentiële kopers uit ons klantenbestand, ... 
  3. Wat met de administratieve kant? De wetten en regelgeving rond de aankoop en verkoop van uw onroerend goed worden met grote regelmaat aangepast en gewijzigd. Wij, als vastgoedmakelaar, beschikken over de juiste juridische expertise. Een fout hierin kan u veel geld kosten. Verder kunnen wij ook navraag doen naar de financiële achtergrond van de koper. En dan hebben we nog niet gesproken over alle documenten die aangevraagd en in orde moeten gebracht worden bij de verkoop van uw pand!

Wenst u graag een gratis schatting van uw eigendom? Contacteer ons via 058/62 50 50.